Toyota представила надлегкий автомобіль

Японський автоконцерн Toyota продемонстрував публіці оригінальний концепт компактвена, привабливого не стільки своїм дизайном (він у Toyota ME.WE, скажемо прямо, не радує око), скільки незвичайними матеріалами, завдяки яким вага автомобіля вдалося знизити до 750 кг.
Ті, хто збирався купити c3 picasso trekker або будь-який інший компактвен, знають, що вага автомобілів подібного типу знаходиться на рівні 1000 кг, трохи відхиляючись в ту або іншу сторону від цієї цифри. Toyota ME.WE легше серійних компактвенів, в середньому, на 20%, головним чином – завдяки спіненому поліпропілену, з якого зроблений кузов автомобіля.

Каркас Toyota ME.WE зроблений з легких алюмінієвих труб, підлога зроблена з натурального бамбука, а замість двигуна внутрішнього згоряння встановлено по одному електромотору на кожному колесі. Привід може бути як переднім, так і повним, але для перевезення речей і їзди по бездоріжжю компактвен не призначений. У крайньому випадку, невеликий багаж можна розмістити на даху або в задньому відсіку, що трансформується в якусь подобу вантажного майданчика за типом пікапа. Все це повинно додати водієві і пасажирам відчуття легкості та простоти, наблизивши їх до Природи і позбавивши обмежень, накладених сучасними автомобілями. ☞ Підписуйтесь на автомобільні новини АвтоМотоКлуб в Google News