В Києві почали затримувати водіїв (штраф або позбавлення волі)

Інспектори Державної автомобільної інспекції Києва та області стали масово ловити водіїв на хабарах. «У вихідні недалеко від ст. м «Чернігівська» інспектори ДПС затримали 22-річного водія Volkswagen Passat на хабарі 100 грн. Так він намагався уникнути адміністративної відповідальності за перевищення швидкості», – розповіли в прес-службі столичної ДАІ.
Там здивовані, що водій проігнорував відмова інспекторів взяти гроші, і поклав купюри на сидіння.

А ось у Київській області за добу даішники спіймали на хабарі двох водіїв – перший хотів відкупитися від штрафу за 200 грн, а другий – за 100. Тим часом у столичній ДАІ вирішили боротися з корупцією на дорогах новим методом: інспектори будуть знімати на фото і відеокамери всі спроби водіїв дати хабар. Про це розпорядився Сіренко: «Сьогодні скарг на неправомірні дії інспекторів ДАІ набагато менше. Але, викорінюючи корупцію в своїх лавах, ми постійно стикаємося з ситуацією, коли самі учасники дорожнього руху намагаються відкупитися від прискіпливого інспектора, пропонуючи йому грошову винагороду».

За дачу хабара передбачене покарання у вигляді штрафу (від 8,5 тис. грн до 12, 7 тис. грн) або до п’яти років в’язниці. ☞ Підписуйтесь на автомобільні новини АвтоМотоКлуб в Google News