Дешевий кросовер Volkswagen: перше зображення

Volkswagen показав перший тизер нового дешевого кросовера. Днями Volkswagen підтвердив, що в рамках масштабного оновлення американської лінійки готує бюджетний паркетник, який поки що відомий як Project 246. Товарне ім’я майбутнього суперника Renault Sandero все ще засекречене, але опубліковано перше зображення та нові подробиці.

Наприклад, термін прем’єри: вона відбудеться 2025 року.

Компактний кросовер буде повністю розроблений у Бразилії, а виробництво налагодять на місцевому заводі в Таубаті – там же, де випускають спрощений Polo Track. Він стане п’ятим кросовером у бразильській лінійці Volkswagen і займе нішу нижче за T-Cross і Nivus.

В основу новинки ляже модульна платформа MQB, а довжина від бампера до бампера становитиме приблизно чотири метри. Тобто за розмірами кросовер буде порівняний зі Skoda Fabia, у якої можуть бути запозичені кістяки кузова і оздоблення інтер’єру, але в більш утилітарному вигляді.

За попередньою інформацією, під капотом розмістять літровий турбомотор, який працюватиме як на бензині, так і на етанолі – найбільш ходовому біопаливі в Бразилії. Пару двигуна складуть п’ятиступінчаста “механіка” та шестидіапазонний автомат.

Дебют Project 246 заплановано на 2025 рік. Він увійде до 16 новинок, які Volkswagen представить у Південній Америці до 2028 року.