Автошоу в Детройті: Volvo XC60 Плагін Hybrid Concept

На Міжнародному північноамериканському автосалоні в Детройті Volvo Car Corporation представила Volvo XC60 Plug-in Hybrid Concept”В XC60 Plug-in Hybrid Concept реалізовані інноваційні, дійсно унікальні технології, – зазначив Стефан Джейкоби (Stefan Jacoby), президент і головний керуючий Volvo Car Corporation. – Ви отримуєте можливість їхати в екологічно чистому автомобілі і при цьому насолоджуватися справжнім комфортом автомобіля класу” люкс “.
Жоден інший авто виробник не може запропонувати подібний рівень економії палива та настільки великий запас ходу на електротязі. При цьому автомобіль має сукупною потужністю в 350 кінських сил”.

“Ця гібридна технологія з чотирициліндровим бензиновим двигуном, побудованим на новій архітектурі екологічно чистих двигунів Volvo (VEA), буде доступна нашим дилерам в Америці вже в найближчі роки. Однак у даний момент ще занадто рано говорити про те, яка саме модель першою отримає це рішення “, – сказав Стефан Джейкоби.
0927_volvo-xc60-plug-in-hybrid-concept.jpg (34.18 Kb)
Для вибору необхідного режиму руху водієві пропонуються три кнопки – Pure, Hybrid і Power.

У режимі “Pure” запас ходу складе до 35 миль, при цьому в процесі руху по місту викиди шкідливих речовин будуть рівні нулю. Згідно з нормами нового європейського циклу руху NEDC запас ходу складе 45 км.

“Hybrid” – це стандартний режим взаємодії бензинового двигуна і електромотора. Викиди CO2 (за нормами нового європейського циклу руху) не перевищують 53 г / км (2.3 л/100 км). У такому режимі автомобіль буде проїжджати 100 миль менше ніж на одному галоні палива. За стандартами сертифікації США, які враховують шкідливі викиди в процесі виробництва електроенергії, загальна паливна економічність безперервної їзди складе 50 миль / галон. У результаті загальний запас ходу автомобіля буде більше 600 миль (960 км).
0310_volvo-xc60-plug-in-hybrid-concept-1.jpg (52.85 Kb)
У режимі “Power” автомобіль максимально використовує свої ресурси. Бензиновий двигун має потужність 280 л.с. і 380 Нм крутного моменту (280 фунтів / фут), електромотор – 70 л.с. і 200 Нм (148 фунтів / фут). З місця до 60 миль / год автомобіль розганятися за 5,8 секунди (6.1 секунди для розгону з 0 до 100 км / ч).

Передні колеса XC60 Plug-in Hybrid Concept приводяться в рух чотирициліндровим бензиновим двигуном з турбо нагнітачем – це двигун, побудований на передовій платформі VEA (Volvo Environmental Architecture).

Двигун має потужність 280 кінських сил і максимальним обертовим моментом 380 Нм (280 фунтів / фут). Крутний момент двигуна передається на колеса через нову восьмишвидкісну автоматичну трансмісію.

Автомобіль володіє сукупною потужністю 350 кінських сил.

“Настав час, коли автомобільна галузь повинна перестати вважати циліндри. Чотирициліндрові двигуни – це найбільш ефективне рішення для зниження викидів CO2 і скорочення витрати палива, не погіршуючи їздові якості та параметри потужності автомобіля”, – додав Петер Мертенс (Peter Mertens), старший віце- президент з досліджень і розробок Volvo Car Corporation.

Конструкція двигуна XC60 Plug-in Hybrid Concept не передбачає традиційний електромотор стартера або генератор. Натомість тут використовується Інтегрований електромотор стартера і генератор (Integrated Starter motor and Generator), який розміщується на колінчатому валу між двигуном і трансмісією. Цей електромотор додає 34 кВт (45 к.с.) під час розгону, а в процесі гальмування він заряджає акумуляторні батареї.

Ведучі колеса заднього моста XC60 Plug-in Hybrid Concept приводяться в рух електромотором потужністю 70 к.с. Електромотор отримує енергію від літій-іонних батарей 12 кВтг., Які встановлені під підлогою багажного відділення.

Батареї заряджаються від звичайної електромережі будинку або на парковці. При напрузі 220В і силі струму 12А на повну зарядку буде потрібно 3.5 години. При напрузі 110В/12А на зарядку піде 7.5 годин. ☞ Підписуйтесь на автомобільні новини АвтоМотоКлуб в Google News