Виявлення автомобіля «потопельника»: корисні поради

Останнім часом у країнах Європи постійно відбуваються руйнівні повені, в результаті яких, крім основного збитку, відбувається підтоплення неабиякої кількості автомобілів. Через певний час дані «потопельники» спливають на вітчизняному ринку, тому як за кордоном коштують дуже дешево. Чим же небезпечні подібні автомобілі?
Найбільші проблеми зазвичай стосуються стану електрики. Адже крім звичного окислення основних контактів, вода, що потрапила на поверхню монтажних плат будь-яких електронних пристроїв (наприклад, комп’ютера уприскування) повністю виводить їх з роботи.

Крім цього, неполадки в електриці часто впливають на безпеку автомобіля. Були зафіксовані випадки спонтанного спрацьовування вбудованих подушок безпеки, несправності в системі розподілу використовуваних гальмівних сил, роботи крутного моменту і тп. Також вода здатна просочуватися в двигун і супутні агрегати трансмісії, і експлуатація в умовах утворилася емульсії нерідко здатна привести до часткового виходу з роботи використовуваних вузлів.

Якщо колишнього “потопельника” ретельно підготували до продажу, то виявити його «мокре» минуле вельми проблематично, хоча досвідчений професіонал напевно помітить наявність окислення у працюючих контактів електропроводки, всього лише роз’єднавши будь-яку штекерну колодку. Також існують і непрямі ознаки: наявність вологи під килимками, конденсату в фарах і розташованих ззаду ліхтарях, виразний запах у салоні, наявність масляної емульсії в агрегатах трансмісії, а також двигуні, присутність водоростей і мулу і тп. ☞ Підписуйтесь на автомобільні новини АвтоМотоКлуб в Google News