Mercedes готує “X-class”

Новий пікап Mercedes-Benz, поява на ринку якого відбудеться не раніше 2018 року, може отримати однe із двох назв — «Х-клас» або «Z-клас».

За даними інсайдерів, керівництво компанії схиляється на користь назви «Х-клас», однак остаточного рішення ще не прийнято. Також журналісти дізналися деякі нові подробиці про новий пікапі.

Вже відомо, що новий Mercedes-Benz буде побудований на базі пікапа Nissan Navara NP300. Тепер з’ясувалося, що для того, щоб дистанціюватися від останнього, пікап з трипроменевою зіркою буде пропонуватися виключно у варіанті з подвійною кабіною.

Під капотом нової моделі розмістяться ті ж двигуни, що і на Nissan Navara. Базовим стане 2,3-літровий чотирициліндровий турбодизель агрегат, що розвиває 188 к. с. і 450 Н∙м, а в більш дорогих версіях покупцям запропонують шестициліндровий турбодизель потужністю 255 к. с. (550 Н∙м). Базові версії пікапа будуть оснащуватися системою підключається повного приводу, у дорогих комплектаціях повний привід буде постійним.

Що ж стосується дизайну пікапа Mercedes-Benz, то основна ставка буде зроблена на утилітарність і практичність. Наприклад, автомобіль отримає пластикові накладки, що захищають кузов. А ось в інтер’єрі нова модель буде схожа на Mercedes-Benz B-класу. Ціни на новинку будуть починатися з позначки близько 40 000 доларів США. ☞ Підписуйтесь на автомобільні новини АвтоМотоКлуб в Google News