Став відомий двигун нового Ford Focus RS

Британський журнал Top Gear роздобув подробиці про технічну начинку «зарядженого» хетчбека Ford Focus RS наступного покоління.За словами джерел видання в спортивному підрозділі Ford Team RS, інженерам довелося відмовитися від колишнього 2,5-літрового п’ятициліндрового двигуна через його ненажерливість.
Замість нього «заряджений» хетчбек отримає турбовану «четвірку» з безпосереднім уприскуванням палива, яка також буде використовуватися і для сімейства Mustang наступного покоління. Обсяг такого агрегату досягне 2,3 літра, а потужність складе мінімум 320 кінських сил. Варто зазначити, що для «Фокуса» мотор доведеться модернізувати для того, щоб з’явилася можливість його установки поперечно.

Новий Focus RS залишиться передньопривідним і збереже передню підвіску RevoKnuckle з окремими поворотними кулаками, які мінімізують підрулюючим ефект при розгоні.

Відзначимо, що раніше з’являлися чутки про те, що найпотужніший «Фокус» може отримати дволітрову турбовану «четвірку» сімейства EcoBoost і навіть гібридну силову установку, в якій бензиновий мотор зможе працювати разом з електромотором, що приводить в рух задні колеса. Можливість появи подібного гібрида в серпні минулого року спростував керівник відділення компактних автомобілів Ford Гуннар Херрманн.

Очікується, що новий Focus RS дебютує в кінці 2013 або початку 2014 року. ☞ Підписуйтесь на автомобільні новини АвтоМотоКлуб в Google News