Ремонт доріг в Україні можна здешевити у 10 разів

Одеські чиновники змогли знизити вартість ремонту дороги в 10 разів – з 220 виділених мільйонів гривень до 22 млн грн.
Капітальний ремонт 60 км дороги було виконано всього за 22 млн при кошторисній вартість 220 млн грн. За словами голови одеської обласної адміністрації Едуарда Матвійчука, такі скорочення витрат стали можливими завдяки реалізації програми «Народний бюджет». Згідно з програмою, рішення про розподіл коштів на ремонт тих чи інших об’єктів приймаються після опитування людей на місцях. Деякі етапи роботи проводяться за принципом народного будівництва, коли частина коштів приходить від районної адміністрації, частину – від обласної, частина – від зацікавлених підприємців-спонсорів, які бачать вигоду у створенні якісної дороги для свого бізнесу, при цьому готові частково спонсорувати ремонт.

Варто відзначити, що мова йшла про дорогу в напрямку Біляївки Одеської області з Одеси. За випадковим збігом обставин, саме по ній пролягав маршрут президента України Віктора Януковича в село Троїцьке Біляївського району Одеської області, де він відкривав школу після ремонту.

Нагадаємо, керівництво Світового банку вирішило виділити Україні кредит у розмірі 450 млн доларів США для покращення якості українських доріг. ☞ Підписуйтесь на автомобільні новини АвтоМотоКлуб в Google News