Автопром “проліз” у Верховну Раду

Представники найбільших українських автовиробників пройшли у Верховну Раду України за партійними списками і мажоритарці.Після того, як центральна виборча комісія опрацювала 99,95% протоколів, можна зробити хоч і попередні, але більш ніж переконливі висновки про те, хто з великих автомобілебудівників пройшов у нову Верховну Раду.
Так, в списку Партії Регіонів під номером 36 значиться Таріел Васадзе, почесний президент корпорації «УкрАвто», що володіє АвтоЗАЗом. Відзначимо, що пан Васадзе є парламентарієм зі стажем. Вперше він потрапив в Раду в 2002 році і представляв партію «За єдину Україну», в наступній каденції 2006 (перевибори 2007 року) він пройшов до парламенту за списком партії Блоку Юлії Тимошенко, звідки був виключений в 2010 році.

Також в Раді буде присутній нинішній міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко, також не менш досвідчений депутат. Поки не ясно, чи відмовиться Петро Олексійович з посади міністра або вирішить залишитися у виконавчій владі, але виборці мажоритарного округу № 12 у Вінницькій області довірили йому представляти їхні інтереси в Раді. Петро Порошенко йшов у Раду шляхом самовисування. Нагадаємо, що автомобільна корпорація «Богдан» входить до складу концерну «Укрпромінвест», який тісно пов’язаний з ім’ям Петра Порошенка.

Третім представником великого автомобільного бізнесу, а саме групи компаній «АІС», став Дмитро Святаш, який пройшов у Раду по 170 округу в Харківській області від Партії Регіонів. На даному етапі Дмитро Святаш є головою підкомітету з питань фінансового моніторингу Комітету Верховної Ради з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики. За його словами, ще в 2009 році він продав свої активи в «АІС» і не має ніякого відношення до даної компанії. Втім, це не зменшує його ролі на автомобільному ринку України.

Нагадаємо, прем’єр-міністр України Микола Азаров обіцяє завантажити всі українські автомобільні підприємства замовленнями, щоб вони працювали на повну потужність. За словами прем’єра, він не збирається закривати очі на таку серйозну проблему, оскільки випуск впав з 280 тис. автомобілів в рік до 60 тис. автомобілів. За його словами, сьогодні українським автомобілебудівникам дуже важко, але це тимчасово.

за мат. Маіl.ruПідписуйтесь на автомобільні новини АвтоМотоКлуб в Google News