Через утилізаційний збір Україну чекають проблеми із СОТ

Уряд України працює над усуненням норм, що суперечать вимогам Світової організації торгівлі. Про це заявив урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій П’ятницький.
“За напрямками, де рішення приймаються на рівні уряду – відносно коксу, коксівного вугілля, а також захисних заходів по автомобілях – рішення будуть прийняті найближчим часом”, – сказав П’ятницький. Крім того, за його словами, йде робота над змінами закону про утилізаційний збор. Перегляд цієї норми знаходиться в компетенції Верховної ради, додав чиновник.

П’ятницький уточнив, що мова йде не про відмову від цих заходів, а про приведення їх у відповідність з буквою норм СОТ.” Коли говорять про вирішення проблеми утилізаційного збору, завжди обговорюють дві версії: відмова від нього або поширення на всіх. Однак ми можемо піти й іншим шляхом – зокрема дозволити автоімпортерам відкривати утилізаційні потужності в Україні “, – заявив він. За його словами, такий варіант не тільки усуне дискримінацію, але і допоможе підтримати наповнення держбюджету, а також посприяє поліпшенню екологічної ситуації. При цьому чиновник не став уточнювати, чи є цей варіант остаточним.

Фактично в уряді визнають порушення норм СОТ і виявляють бажання скасувати дискримінаційні заходи . Нагадаємо, їх скасування є одним з ключових вимог “списку Фюле “, виконання яких є обов’язковим для підписання Євросоюзом угоди про асоціацію з Україною . Невдоволення ЄС викликає введена в квітні захисна спеціальне мито на імпорт легкових автомобілів з робочим об’ємом двигуна 1-1,5 л і 1,5-2,2 л у розмірі 6,46-12,95 %, а також введений у вересні утилізаційний збір з автомобілів, від сплати якого можуть бути звільнені національні виробники, що відкрили власні утилізаційні центри. Також у ЄС стурбовані рішеннями України щодо обмеження імпорту коксу та коксівного вугілля. ☞ Підписуйтесь на автомобільні новини АвтоМотоКлуб в Google News